MGT 2016. évi közgyűlés és konferencia

Utolsó módosítás: 2016. július 19.

A Magyar Germanisták Társaságának 2016. évi közgyűlését és konferenciáját tanszékünk rendezte meg Egerben 2016. március 17-18-án.

A Magyar Germanisták Társaságának 2016. évi közgyűlése és konferenciája („Germanistik – Wege der Vermittlung in Forschung und Lehre. Konferenz ungarischer NachwuchsgermanistInnen") tanszékünk szervezésében került megrendezésre Egerben 2016. március 17-18-án.
A konferenciára több mint hetvenen regisztráltak. Jelen volt a Német Nagykövetség kultúrattaséja, Maria Altmann és az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója, Dr. Susanne Bachfischer is köszöntötte a résztvevőket. Az első napon, csütörtökön a magyar nyelvű közgyűlésen az egyesületi tagok vehettek részt: a legfontosabb egyesületi kérdéseket vitatták meg, majd megválasztották az egyesület tiszteletbeli tagját, Prof. Dr. Joachim Jacobot.
Az Osztrák Kulturális Fórum vezetője megnyitotta Gustav Klimt, híres szecessziós osztrák festő kiállítását. A Díszterem előtt 16 poszter volt látható, ami bemutatja az életét és munkásságát. A kiállítás a konferenciát követően egy hétig Egerben marad. A hivatalos rész zárásaként dr. Nagy Márta, a Goethe Intézet munkatársa beszélgetett Márton László író-műfordítóval, Goethe Faustjának újrafordítójával.
A második napon, az Ifjú Magyar Germanisták konferenciáján nyelvészet, irodalom, módszertan szekcióban összesen 11 előadás hangzott el. A konferencia programja idegenvezetéssel zárult.


< Vissza