Welterbe in den deutschsprachigen Ländern II

Utolsó módosítás: 2017. május 04.

Középiskolás csapatverseny

Az Eszterházy Károly Egyetem Német Nyelv és Irodalom Tanszéke 2017. április 10-én "Welterbe in den deutschsprachigen Ländern II" címmel idegen nyelvi versenyt rendezett középiskolás diákokból álló csapatok számára. A versenyen 10 Heves és Nógrád megyei csapat mérkőzött meg egymással.
A versenyzők feladata az volt, hogy számítógépes prezentáció segítségével mutassanak be egy olyan helyszínt, amely német nyelvterületen található és a világörökség része. Sokszínű program állt össze, amelyben a természeti és kulturális kincsek – eredeti ötletek és a modern technika segítségével – szórakoztató formában kerültek bemutatásra a zsűri és a közönség számára.
Köszönjük a diákok és a felkészítő kolléganők munkáját. Külön köszönjük a zsűri tiszteletbeli elnökének, a Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZfA) koordinátorának, egykori kollégánknak, Heinrich Heinrichsen úrnak, hogy részt vett az értékelő munkában. Ezúton mondunk köszönetet a Német Nagykövetségnek, az Osztrák Kulturális Fórumnak és a Svájci Államszövetség Nagykövetségének a felajánlott díjakért.


A legjobb eredményt az alábbi csapatok érték el:
1. helyezett: Die komische Trias. Csapattagok: Angel Vanessza, Hegyi Zsanett, Tóth Dzsesszika. Felkészítő tanár: Verebné Bukta Éva, Balás Csabáné. Iskola: Pásztó, Mikszáth Kálmán Líceum
2. helyezett: Wolferl. Csapattagok: Komáromi-Nagy Márton, Papp Bianka, Rózsa Juli.
Felkészítő tanár: Kántorné Urbán Csilla. Iskola: Eger, Pásztorvölgyi Ált. Isk. és Gimnázium.
3. helyezett: Welterbeblick. Csapattagok: Boczek Tibor, Nagy Gál Ádám, Sebák Alíz.
Felkészítő tanár: Mocsári Zoltánné. Iskola: Pásztó, Mikszáth Kálmán Líceum.
4. helyezett: Fantasie. Csapattagok: Chamik Dorottya, Laskovics László, Susán Hanna.
Felkészítő tanár: Király Viktória Éva. Iskola: Eger, Neumann János Gimnázium.
5. helyezett: Die Sterne von Weimar. Csapattagok: Kiss Jenifer, Magdus Boglárka, Pajkos Barnabás. Felkészítő tanár: Balás Csabáné, Iskola: Pásztó, Mikszáth Kálmán Líceum.
6. helyezett: Austauschschülerinnen. Csapattagok: Bobák Csenge, Szalkai Emese.
Felkészítő tanár: Balás Csabáné, Iskola: Pásztó, Mikszáth Kálmán Líceum.
Minden résztvevő csapatnak gratulálunk!

 


< Vissza