Középiskolai csapatverseny

Utolsó módosítás: 2019. május 06.

A Német Nyelv és Irodalom Tanszék 2019. április 11-én rendezte meg a hagyományos középiskolai csapatversenyét, melynek témája és címe a következő volt: Zeitreise in unsere Welt. Fiktiver Report

A Német Nyelv és Irodalom Tanszék 2019. április 11-én rendezte meg a hagyományos középiskolai csapatversenyét, melynek témája és címe a következő volt: Zeitreise in unsere Welt. Fiktiver Report mit einer bekannten Persönlichkeit. A három főből álló csapatok kiválasztottak egy ismert, a német kultúrakörből származó személyt vagy olyan német anyanyelvű valós ismert személyt, aki a 20. század előtt élt, majd elképzelt riportot készítettek a kiválasztott személlyel.
Az idei versenyre kilenc csapat nevezett be, a kísérő tanárokkal és szülőkkel együtt megtöltöttük a termet. A diákok nagyon alaposan készültek fel a produkcióikra, ötletes, humoros és egyedi megközelítéseket látott és hallott a tanszék oktatóiból álló zsűri. Megjelentek riportalanyként Sissi, a Békakirály, Till Eulenspiegel, Karl Benz, Bismarck, Loreley, Beethoven, Wilhelm Tell és a Grimm-testvérek.
Külön örömünkre szolgált, hogy az idén nemcsak a térségből érkeztek csapatok, hanem távolabbról is, pl. Kecskemétről, a Katona József Gimnáziumból és Jászapátiból, a Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskolából is először érkeztek hozzánk középiskolások.
Eredmények:
1.Sissi-Gruppe (Kövér Nóra, Lőrincz Loretta, Pintér Sára Eszter) Mikszáth Kálmán Líceum, Pásztó
Felkészítő tanárok: Verebne Bukta Éva, Alla Fischer
2. „Ötletes csapatnév" (Gyura Kata, Misinszky Bence Ferenc, Mladoniczki Ninetta) Mikszáth Kálmán Líceum, Pásztó
Felkészítő tanárok: Verebne Bukta Éva, Alla Fischer
3. Wiener Schnitzel (Velkei Vanda, Rideg Patrik, Kis Hanna Sára), Lehel Vezér Gimnázium, Jászberény
Felkészítő tanár: Pál Tímea
Elismerő oklevélben részesült a Löwenherz nevű csapat az Ózdi SZC Surányi Endre Szakgimnáziumból, Kazincbarcikáról (Márián Lili, Piróth Enikő, Váradi Róbert), mivel egyedüli szakiskolaként vettek részt a gimnazisták mellett a versenyben. Felkészítő tanáruk: Nyíriné Koczi Eleonóra
Köszönjük valamennyi résztvevőnek a részvételt és a kollégáknak a felkészítést. Minden diáknak ajándékkal és pizza-ebéddel kedveskedtünk, az első három helyezett tárgyjutalomban is részesült.

 


< Vissza